Saturday, September 5, 2020

Elon Musk dezvăluie implantul de cip în creier: „Este ca o unitate potrivită în craniul vostru”



Dispozitivul de dimensiunea unei monede ar putea ajuta o persoană paralizată să mânuiască tehnologia.

Tech mongolul Elon Musk a prezentat vineri seara (28 august - potrivit ABC News Daily), cele mai recente incursiuni ale sale în domeniul Science Fiction: un cip implant în creier, care ar putea ajuta persoanele paralizate să utilizeze tehnologia, cum ar fi smartphonu-rile sau membrele robotizate (protezele), doar prin puterea gândului.

„Cred că va spulbera mințile voastre“, a spus Musk. „E ca o unitate potrivită în craniul vostru prevăzută cu fire mici.“

Dar cipul de mărimea unei monede, început și dezvoltat în secret la Neuralink de Musk, e ieșit din comun pentru a putea fi util oamenilor. Vineri, transmisiunea în direct de pe Youtube, a fost făcută pe un porc pe numele Gertrude, în care Musk a spus că acesta are un cip implantat în creier făcut în urmă cu două luni.







Precum porcul se târșâia de colo-colo, învârtindu-se în jurul pixului și adulmecând fânul, un computer piuia, iar pe ecranul acestuia apăreau lungimi de undă de culoare albastră, care săreau în sus și în jos. Musk a spus că acum computerul măsoară activitatea cerebrală a lui Gertrude. „Semnalul sonor emis pe care-l auziți, este semnalul în timp real”, a spus el. „Viitorul tinde să fie ciudat”.



Sursă foto: Neuralink
 Această fotografie prezintă implantul discului Neuralink, în diferite etape de implantare în timpul unei prezentări Livestream pe 28 august 2020.

Dar, „lucrurile făcute în grabă și eșecul lor”, etosul care definește Silicon Valley, nu a fost întotdeauna generos inventatorilor care își încearcă norocul în biotehnologie. Inovațiile în domeniul medical sunt de notorietate lente.
Efectuarea studiilor clinice pentru a demonstra siguranța și eficacitatea dispozitivelor medicale poate dura ani de zile.
Poate cel mai cunoscut exemplu al tensiunii dintre inovație și siguranță este acela de diagnosticare a sângelui, pornit de Theranos, fondatorul ei fiind Elizabeth Holmes. În graba ei de a obține produsul pe piață, Holmes a făcut scurtături și a făcut afirmații false și exagerate despre tehnologia companiei sale. conform U.S. Securities and Excange Commission, care a acuzat-o pe Holmes de strângerea de fonduri de la investitori într-o „elaborată fraudă de ani de zile.” Holmes se confruntă acum cu până la 20 de ani de închisoare.

Musk a dat din cap la dificultățile de reglementare pe care Neuralink trebuia să le facă clare până vineri. „Facem importante progrese spre studiile clinice”, a spus el. 
„Sunt încântat să anunț că am primit o desemnare de descoperire a dispozitivului de la FDA in iulie.“
„Vreau să fiu clar”, a continuat el. „Lucrăm în strânsă colaborare cu FDA. Vom fi extrem de riguroși. Vom urma în mod semnificativ îndrumările FDA pentru siguranță. Vom face acest lucru cât mai sigur posibil.”
Recordul istoric al lui Musk privind siguranța și știința a fost combinat.

Recentele succese ale lui SpaceX au venit după ce autoritățile federale de reglementare au examinat accidentele fatale legate de sistemele autopilot din Tesla.

În martie, Musk a respins gravitatea COVID-19, susținând pe Twitter că ar fi probabil, aproape de zero infecții noi în SUA până la sfârșitul lunii aprilie.

În luna mai, Musk a sfidat ordinele locale „stai acasă” și și-a deschis fabrica de mașini din California, în mijlocul unei pandemii.

Începând cu sfârșitul lunii august, numărul infecțiilor în SUA au depasit 5,9 milioane, iar numărul de decese a ajuns la 182.000.



Sursă material: ABC News

Traducere: Greatest Wonders And Curiosities



No comments:

Post a Comment

Feel free to leave a comment !